13 Haziran 2009 Cumartesi

Sevgili arkadaşlar;

Ben 1983 yılında 2kızı olan bir ailenin 3. ve son kızı olarak dünyaya geldim. Evin en küçüğü olanlar bu durumun ne kadar güzel birşey olduğunu çok iyi bilirler.

Her zaman söyledim ve hala söylemeye devam edeceğim! Benim bir tane değil üç tane annem var. ablalarımın da emeği üzerimde o kadar büyük ki!....

Ben bebekken; gece ağladığımda herkes uyanır, altım açılacağı zaman hepsi birden başıma toplanırmış. Akşam üzeri tam yemek saati kimseye rahat vermezmişim sofrada. Leman ablam beni oyalamaktan hep geç yemek yermiş. o kadar kudurukmuşum ki! Adıma birkaç tane şarkı bile bestelemiş.

Gülay ablam beni ayağında sallayıp uyutmaktan büyük zevk alır, uyuyunca da yanağımdan 'cuk'diye öper uyandırırmış.

Yeşil gözlü yakışıklı babam ben yatarken üzüm salkımını ağzıma yaklaştırır ve hareket ettirirmiş. Ben yakalamaya çalışınca da yüzümde oluşan mimikler çok hoşuna gidermiş.

Ve sıra canım annemde (diyeceksiniz ki neden en başa annesini yazmadı? O bizim kalbimizin sultanı) Dıışarı çıktığımızda elimden tutmaz serçe parmağı ile serçe parmağımı tutardı. Bu da demek oluyordu ki!... annemin bana yaklaşımı hep arkadaş edası tadındaydı... (ben de ilerde çocuğum olunca hep serçe parmağını, serçe parmağımla tutacağım)

Ben 6 yaşındayken büyük ablam Leman evlendi. Bizim alt kata yerleştiler. Ben okula başladığımda büyük kızı Pelin dünyaya geldi. Orta1'e giderken de küçük kızı pervin.

Küçük yaşta teyze olmuştum ama teyze_yeğen ilişkisini hep dengede tutabildim.Şımarıktım ama bir o kadar da olgun. Pelin'i geçenlerde nişanladık, ağladım. Yanlış anlamayın sakın!.... damadımız gayet oturaklı çok iyi bir çocuk. Pelin elimizde büyümüştü. 20 yaşındaydı ama hala çocuktu gözümüzde o yüzden.

Küçük ablam Gülay, ben orta1e giderken evlendi.Onun evlenmesi, evden gitmesi bana çok zor gelmişti. O çalışırken geliş saatinde hep balkonda bekler , yolunu gözlerdim. Oda hep ben uyurken yastığımın altına harçlığımı bırakır, öper öyle işe giderdi. Tabi babam da harçlığımı yastığımın diğer tarafına bırakırdı. Uyandığımda değmeyin keyfime....

Evliliğinden 1sene sonra bir erkek bebek dünyaya getirdi gülay ablam. İsmini Canberk koydular. Ailede tek erkek çocuk canberk olmuştu.

Küçük bir ayrıntıyı unutuyordum. Eniştelerim kardeşti, iki kardeş iki kardeşe evlenmişti ablalarım. büyük eniştemi 32 yaşında kaybettik. Hepimiz üzülmüştük çok gençti çünkü. 2 kızı ve eşini geride bırakmıştı. Zor günlerdi ama atlatmıştık hayat devam ediyordu çünkü.

Aradan yıllar geçti. Ben liseyi bitirdim. Önceden tatillerde gittiğimiz Çanakkale'den ev aldık. Bu arada eşimle tanıştık, çıkmaya başladık 8 yıl çıktıktan sonra 07.07.2007'de evlendik. şimdi hepimiz çanakkaledeyiz.

Bu arada gamzeli anne kezban benim liseden arkadaşımdır.Blog önerin için teşekkürler Kezban.








21 yorum:

  1. canım aramıza hoşgeldin:)okul yıllarında olduğu gibi halen devam eden arkadaşlığımızın buradada sürmesi dileğiyle :)Emin ol yazdıkça yazasın gelecek :)hayırlısı olsun canım:)unutma mutluluklar paylaştıkça çoğalır üzüntüler paylaştıkça azalır ...ilerleyen günlerde blog arkadaşların arttıkça ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın:))çok öpüyorum seni canım aradaşım:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim kezbancım:) bende seni çok çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. aramıza hoşgeldinnn:)))
    bundan sonra takibimdesin

    YanıtlaSil
  4. :)))hoş bulduk kübra zeynep, hoşbulduk içimdeki yolculuk :)))

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin reyhan...

    YanıtlaSil
  6. BLOG DÜNYASINA HOŞGELDİN:9

    YanıtlaSil
  7. Blogdünyasına hoşgeldin canım. Bu blogculuk bağımlılık yapıyor valla. Güzel paylaşımlarını bekliyorum inşallah.

    YanıtlaSil
  8. Canım aramıza hoşgeldin!!!Hakkındaki yazıyı büyük zevkle okudum....Bizde 3 kardeşiz ve en büyük benim benden küçük 2 erkek var...3.sü olanda anne emeğim var...Annem öğretmen olduğu için onu ikimiz büyüttük.1982 doğumlu seninle yaşıt sayılır...Senide kardeş olarak kabul ediyorum canım benim,eşinle beraber ömür boyu mutluluklar dilerim...Bende 2 si kız 18 ve 13 yaşlarında ve birde 18 aylık bir oğlan çocuğu annesiyim...hakikaten oğlumuz Kereme bizde sana yapılan muamele gibi davranıyoruz...Onu çok seviyoruz...Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. aramıza hoşgeldin reyhan ...

    YanıtlaSil
  10. aramıza hoşgeldin genç ve güzel bayan güzel paylaşımlarda görüşmek üzere hoşçakal

    YanıtlaSil
  11. Blog dünyasına hoşgeldin canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. merhabalar reyhan, yeni bloğun hayırlı olsun canım.

    yesemin & yasmin su

    YanıtlaSil
  13. Hosegldin blog dünyasina :)
    Nice güzel paylasimlara insallah ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. hoşgeldin aramıza canım güzel paylaşımlara inş:)

    YanıtlaSil
  15. canım aramıza hoşgeldin bloğun hayırlı olsun... çok güzel şeyler yayınlayacağına eminim... seni izleyenler var unutma :)sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. HOŞGELDİN REYHAN CIM, CANIM ARKADAŞIM GAMZELİ ANNE KEZBANIN ARKADAŞI BENİM DE ARKADAŞIMDIR, TÜM GÜZELLİKLERE İMZA ATMAN DİLEĞİYLE SEVGİLER

    YanıtlaSil
  17. beni sevgiyle karşılayan blog arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  18. hoş bulduk esracım. hayatım boyunca tanıdığım bütün esralar bu kadar canayakın ve sevecen oldular. samimiyetin için ayrıca teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. CANIM BLOGUMA Bİ UĞRARSAN SENİ MİMLEDİMDE:))İLK MİMİN OLUCAK CANIM SEVGİLER:))

    YanıtlaSil

reyhan çiçeği :)