24 Eylül 2009 Perşembe

ALİ'Yİ TANIYOR MUSUNUZ?

                   Ali pazar sabahı saat 08:30 da uyandı. Cuma günü okuldan gelirken, bu hafta sonundan, önceki haftalardan eksik kalan derslerini tamamlamak ve önündeki hafta içindeki sınavlara hazırlanmak açısından çok iyi yararlanmaya karar vermişti.Bu sebeple cuma akşam üstünü ve geceyi çok iyi geçirdi.Evde müzik dinledi, TV seyretti ve geç saatte yattı. Cumartesi günü de arkadaşlarıyla beraber oldu, evin içinde gezindi, zamanın nasıl akıp gittiğini fark etmedi. Ders çalışmadığı için zaman zaman biraz rahatsızlık duyduğu oldu, ancak içinden gelen bir huzursuzluğu: ''önümde koskoca bir pazar var'', diyerek bastırdı. 

                 Pazar sabahı Ali, işte bu şartlar altında 8:30'da uyandı önce güzel bir tatil kahvaltısı yaptı. Sonra gazeteleri okuyup ders çalışmaya karar verdi. Gazeteler bittiğinde 10:30 olmuştu. TV'deki sabah filmine bir göz atıp çalışma odasına geçmek istedi. Fakat film öyle güzel ve heyecanlıydı ki, önünde koskoca bir pazar gününün olduğunu düşünerek bu filmi izlemesinde bir sakınca olmadığına karar verdi.

                 Film bittiğinde saat 12:30'du ve hafta içi günlerde bu saatte yemek yemeye alışmış olduğu için karnı acıktı. Annesinin özenle hazırladığı yemekleri yiyip, evdekilerle sohbet ettikten sonra çalışma odasına yöneldi. Fakat tam bu sırada TV'den naklen yayın programı başlamış ve haftanın en önemli maçı ekrana gelmişti. Bu maçı seyretmek için insanların birbirini çiğneyip dünyanın parasını verdiklerini düşününce, ayağına kadar gelen bu maçı seyretmenin büyük kayıp olacağını düşündü. Maç biter bitmez sıkı bir şekilde çalışmaya başlamaya karar vererek, maçı izlemeye koyuldu.

                Naklen yayın bitip, Ali'nin kafası haftanın spor olayları ile doluyken, annesi çayı hazırladığını duyurdu. Ali çayı içip derse geçmenin daha doğru olacağına karar verdi. Çay bittiğinde Ali'nin üzerine bir ağırlık çökmüştü. Haftanın gerginliği ve çayla birlike yenilenler Ali'yi gevşetmişti. Ali bu yorgunlukla ''nasıl olsa verimli çalışamam'' diye düşündü ve dinlendikten sonra çalışmaya başlamaya karar verdi.

                Saat 18:00 sıralarında Ali içindeki huzursuzluğu bastırmaya gayret ederek uyandığında, çalışma masasına yönelirken televizyonda en sevdiği dizilerden birinin başladığını duydu. Derse bundan sonra başlamaya ve sadece önemli iki 2 dersi çalışmaya karar vererek TV'deki dizi filmi seyretti. Bu sebeple Ali kendi kendine şöyle dedi: ''Bugün çalışamadım, ama söz yarın çalışacağım'' ve yarı sıkıntılı, yarı huzurlu odasının yolunu tuttu. Ancak çalışmak için değil, uyumak için.   

                 Şimdi size bir sorum var. Hikayede yer alan Ali'yi tanıyor musunuz?

                  Bu soru şöyle sorulabilir: Ali'yi tanımayan var mı? ''Herkesin içinde'' hikayedeki Ali'den bir parça yok mu? Önce istediğini yapmak isteyen, sonra kendisinden istenileni yapmaya yönelen ve bu sebeple sorumluluğunu erteleyen; ders çalışmaya çok önem veren ve bu sebeple önce aradaki ayrıntıları ortadan kaldırıp, ders çalışmak için kendisine kesintisiz bir zaman çıkartmaya çalışan ancak bu zamanı hiç bulamayan ve bütün süreyi daha az önemli işlerde veya kendisine haz verecek etkinliklerde kullanarak geçiren, aklından ders çalışması gerektiğini de bütünüyle çıkartamadığı için, kendisine zevk verecek olanları yaparken de tam anlamıyla rahat etmeyen ve kendisini huzursuz hisseden...

       HEPİMİZ BU ALİ'YLE ZAMAN ZAMAN KARŞILAŞMIYOR MUYUZ?

              Evvvveeeeet! blog dostlarım öncelikle hepinizin geçmiş bayramınızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Sonrada bu gün ilk ders günü olduğu için başta benim minik yeğenlerim olmak üzere tüm öğrencilere hayırlı, verimli bir ders yılı dilerim.

               Ali'yi tanıyor musunuz? hikayesini ben büyük sınav öncesi okumuştum ve hoşuma gitmişti. Sizlerle paylaşarak, benim her yönden sorumluluk sahibi arkadaşlarımın yavrularına okumasını istedim ve istedim ki! Ali'ye hiç zaman ayırmayalım.      

 


6 yorum:

  1. evet,ben de sınıfta okumalıyım,çok güzelmiş :) bakalım benim kuzular ne dicek :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten içimizden biri bu Ali!!!
    Bu sene kızlarımın sınav senesi...Biri ünv. diğeri lise sınavlarına girecek...O nedenle Aliyi eve alamam ben,umarım yaniiii...

    YanıtlaSil
  3. pek tanıdık geldi sanki tanıyorum ben ali'yi canım

    YanıtlaSil
  4. o aliden bizim evdede var bi tane:)

    YanıtlaSil
  5. bzim ev ali doluuu:))harikaydıııı

    YanıtlaSil
  6. Bizim evde ali yok ama...

    YanıtlaSil

reyhan çiçeği :)