7 Eylül 2009 Pazartesi

OYSA Kİ!

Sevgili blog dostlarım;


Ramazan ayı herkese hayırlı olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum.Uzun zamandır sizlerle ilgilenemediğim için de çok üzgün olduğumu belirtmeliyim.
Öncelikle İzmirdeydim. İzmir'e bir gittim baktım ki! Uzun yıllar komşuluk yaptığımız Ömür ablam kurdele nakışına başlamış. Hemen alırsın kurdeleyi, kasnağı, iğneyi gidersin kapısına. Sağ olsun bütün bildiklerini benimle paylaştı. Ramazandan sonra bütün öğrendiklerimi uygulayacağım.
Ömür ablam, yeğeni Senih, Senih'in çok sevdiği oyuncağı ve ben :)
Merak eden arkadaşlarım için ömür ablam ve kız kardeşinin kurdele nakışı ile yaptığı bazı uygulamalar. Sadece bazıları :))))




Buradan İzmir'e giderken planlar yapmıştım. Kendimi o kadar kurdele nakışına kaptırmışım ki! Arkadaşlarımla bile görüşemedim. Yalnız Çanakkale'ye dönmeden önce son kez kemeraltına gitmiştim. Dönüşte otobüse bindiğimde liseden bir arkadaşımla karşılaştım. Kısa yolculuğumuz süresince ben anlattım, o anlattı. Ertesi gün döneceğimi söylediğimde; Niçin haber vermedin? diyerek sitem yaptı birazcık ama sonuçta ikimizide bu tesadüf çok mutlu etmişti...

...

........Aaaaaaa İzmir'den döndükten sonra size anlatmayı çok istediğim bir durum yaşadık ailece sevgili dostlarım.

Annemin izlerini kaybettiği, annesi tarafından akrabaları her aklına geldiğinde içi burkulurdu. Bu durum bizi de çok üzerdi. Ablam eskiye ait o kapıyı çalmış, bu kapıyı çalmış sonunda annemin 40 yıl görüşemediği, Fatma teyzenin telefon numarasını ele geçirmiş. İlk önce onları telefonda konuşturduk. Birkaç gün sonra da çoluk çocuk toplanıp, Burhaniye'ye gittik. Toplam 3 arabaydık. Annemin duyduğu üzüntü bizi de çok üzdüğünden hiçbirimiz hayır gidemeyiz demedi. Bir gittik baktık ki! Fatma teyze'de çocuklarını, torunlarını, ağabeyini, yengesini, yeğenlerini vs. çağırmış. Böylece biz küçükler tanışmış, büyüklerimiz de görüşüp hasret gidermiş oldu. O günümüz film gibi geçti. Hem konuşuldu, hem ağlaşıldı. Ama bundan sonra sık sık görüşülecek...

...

Edirne gidip gezmek istediğimiz yerler arasındaydı. Özellikle ''Selimiye Camii''. Birkaç gün önce Edirne'ye de gitmek nasip oldu.

...

Bakıyorum da hava değişti. Yaz bitti. Oysa ki! arkadaşlarım yaza üzgün başlamıştım, (Doğumuma 3hafta kala, erken doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdim 18 Nisan'da. İsmi Haktan'dı. Ne yazık ki! Sadece 5 gün yaşadı. Hak'tan geldi, Hakk'a gitti benim canım oğlum. O anda dünya başıma yıkıldı sandım. Ama sıkıntıyı veren Allah'ım, sabrını da veriyor. Neyse ki depresyona, psikolojik bunalıma girmeden atlattım bu durumu. Öncelikle arkadaşım Gamzeli-anne blog önerdi ve sizi buldum.Oraya gittim buraya gittim toparladım kendimi. Şimdi de diyorum ki! Allah'ım bana evlatların en hayırlısını nasip etti . Attığımız her adımda şükürler olsun, hamd olsun!.. Rabbimiz o kadar büyük ki!) mutlu bitiriyorum.

Ben gezmelerdeyken beni merak edipte neredesin diye mesaj gönderen arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Ben buradayım buldum sizi bırakır mıyım hiç? :)))

10 yorum:

  1. canım hoşgeldin bloguna...özletme bu kadar kendini:)bak ama ne güzel şeylerde birikmiş yazacak anlatacak:)kurdela nakışını bende çok severim komşunuzda marifetliymiş ne güzel şeyler yapmış öyle ellerine sağlık...eminim sende döktürürsün bu konudak hünerlerini becerikli arkadaşım benim:)banada öğretirsin inşallah:)bu arada annenlerin eski dostlarını bulmanız ne kadar güzel bi olay ,buluşmalar görüşmeler,oh oh,hoş sohbetler ,,en büyük zenginlik bence önce sağlık sonrada güzel bir dostla yapılacak güzel sıcak sohbetler.....canım bebeğin için birkez daha üzüldüm..ama dediğin gibi benim güzel arkadaşım Haktan geldi Hakka gitti:( dediğim gibi sen ve eşin sağlıklı ve mutlu olduğunuz sürece Allah sana en hayırlısını verecek..gönlünün güzelliği olduğu sürece:)zaten sen herşeyin en güzeline layıksın canım benim:)bu blog olayıda terapi gibi bişey ...kim okur kim eder düşünmeden içinden geldiği gibi yazıyor insan ...sonra bi bakıyo yalnız değil okadar çok dostu var ki....güzel yazılarının devamını dilerim canım...gülen yüzün solmasın çok öptüm seni güzelim:)

    YanıtlaSil
  2. hoş geldin kurdele nakışları güzelmişde benlik değil hiç anlamam:))

    YanıtlaSil
  3. şimdş ne denir ne söylenir sözcuükler boğazma dügümlendi.üzüldüm başın sağolsun çabuk toparlanmana sevindim..kurdele nakışları çok güzel bende mi gitsem kursa insan görünce böyle yapmak istiyo ama

    YanıtlaSil
  4. Canım hiç üzülme bazen işlerimiz oluyor blogumuzu boş bırakıyoruz. Bazen o kadar dolu oluyoruzki sırf bloga birşeyler ekleyip çıkıyoruz. Hiç ziyaret yapamıyoruz.
    Hiç üzülme yani.
    Kurdele nakışıda inanılmaz güzel görünüyor.
    Çok beğendim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Reyhancığım başın sağolsun. Rabbim bu günlerin yüzü suyuna sana hayırlı, sağlıklı sıhatli evletlar nasip eder işlallah.
    Kurdele nakışını bende merak ettim hele o abajuru çok beğendim. En kısa zamanda paylaşırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Canım başınn sağolsun başka nedenirki...
    Kudele nakşı süper..

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık nakışların çok güzel olmuş bende çok istiyorum yapamyı ama yapabilirmiyim diye bir türlü başlayamadım.Sevgiler arkadasım.

    YanıtlaSil
  8. Ayy canım benim bu yazını şimdi okudum inan, çok üzüldüm ama atlaşmın olman ve ayakta dimdik ve güçlü olman şahane bir durum başın sağolsun inşallah en kısa zamanda hayırlı bir evladın olur onu kucagına alınca kokusuyla dünyanın dertlerini bile unutursun.
    Rabbim yardımcın olsun canım benim çok öptüm.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

reyhan çiçeği :)